flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканцю Ружина, підозрюваному у замаху на вбивство, суд обрав запобіжний захід

06 червня 2024, 15:00

Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до мешканця селища Ружина, якого підозрюють у замаху на вбивство (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Заслухавши позицію сторони обвинувачення, захисту, підозрюваного та матері потерпілого, яка допитана у суді як свідок, суд обрав домашній арешт у нічний час строком на 60 днів.

 

За версією слідства, 45-річний мешканець селища Ружина, перебуваючи у стані алкогольного сп′яніння, за місцем проживання завдав своєму 29-річному пасинку, з яким мав неприязні стосунки, кілька ударів сокирою в область голови, намагаючись убити його. Довести  свій злочинний умисел до кінця чоловікові завадила його співмешканка – матір потерпілого.

У судовому засіданні підозрюваний не погодився з кваліфікацією злочину і запевняв, що ніякого умислу на вбивство не мав, а тілесні ушкодження пасинку заподіяв, обороняючись під час конфлікту. Він просив суд обрати запобіжний захід, не пов′язаний з позбавленням волі, оскільки має проблеми зі здоров′ям та потребує медичної консультації та постійного лікування. Потерпілий, який через поранення нині проходить лікування у медичній установі, через матір подав до суду заяву, де вказав, що не має претензій до вітчима і просить не брати його під варту. Про це просила суд і співмешканка підозрюваного, посилаючись на те, що, оскільки ані вона, ані  її син-потерпілий не працюють, саме підозрюваний забезпечує їхню сім′ю фінансово, а позбавлення волі не дозволить йому працювати та заробляти.

Обравши нічний домашній арешт як запобіжний захід, що має забезпечити належну поведінку підозрюваного під час досудового розслідування, суд зобов′язав його також прибувати за викликом до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання. У випадку невиконання вказаних обов′язків до підозрюваного буде застосовано більш жорсткий запобіжний захід. Ухвала суду може бути оскаржена протягом п′яти днів. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/4793/24.

 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

         Пресслужба суду