flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти юридичних факультетів проходять практику в Бердичівському міськрайонному суді

21 травня 2018, 09:30

З травня 2018 року студенти юридичного факультету Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права проходили виробничу практику в Бердичівському міськрайонному суді.

Майбутні правники ознайомились з роботою Бердичівського міськрайонного суду, його структурою, функціями, повноваженнями. За період практики студенти мали нагоду вивчити порядок складання процесуальних документів із цивільного, кримінального, адміністративного права та відвідати судові засідання. Секретарі судових засідань ділилися з ними досвідом із оформлення справ, надсилання повісток та повідомлень сторонам процесу. Крім того, канцелярією суду студентам було показано порядок реєстрації  та обліку справ і матеріалів, що надійшли до суду, порядок оформлення справ після їх розгляду, також порядок направлення справ в апеляційну інстанцію.

В рамках проходження практики студенти зустрілися з представниками суддівського корпусу. Так, суддею Яковлєвим О.С. було проведено круглий стіл, присвячений питанню функціонування суду в умовах нестачі суддів. Майбутні юристи цікавились як колектив установи справляється із неймовірним навантаженням та перспективами працевлаштування в суді.

Працівники Бердичівського міськрайонного суду охоче діляться своїм досвідом з молоддю. Віримо, що здобуті під час практики знання стануть міцною основою для подальшої кар’єри.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду