flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Допитано потерпілу та першого зі свідків у справі про смертельне побиття підприємця

24 червня 2022, 09:41

Цього тижня суд розпочав з’ясування обставин смертельного побиття бердичівського підприємця, яке поставлено у вину 44-річному місцевому жителю. Події відбулися 27 березня 2022 року у дворі будинку на Спартаківській.

Відповідно до оголошеного прокурором обвинувачення, того вечора між цими чоловіками, котрі перебували біля майданчика для паркування автомобілів, виник словесний конфлікт, під час якого обвинувачений наніс один удар кулаком лівою руки та один удар кулаком правою руки по обличчю підприємця, внаслідок чого той упав на землю. За даними досудового розслідування, ці швидко нанесені удари призвели до різких поворотів голови потерпілого спочатку в один бік, а потім в інший, що спричинило розриви судин головного мозку, утворення там гематоми, стиснення ділянки стовбурної частини головного мозку та викликало зупинку серцевої діяльності і дихання.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за частиною другою статті 121 КК України (тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого). На суді чоловік вказав, що повністю визнає свою вину і надасть показання наприкінці розгляду.

Згідно встановленого за пропозиціями сторін порядку, судовий розгляд розпочався з допиту потерпілої (матір загиблого). За її словами, напередодні син дзвонив спитати про здоров’я, а хвилин через 40 опісля зателефонувала його цивільна дружина з повідомленням, що чоловіка «вбивають». Прибігши на місце події, потерпіла побачила сина без ознак життя, котрий лежав на траві неподалік автостоянки. Жінка наполягає на максимальній мірі покарання та заявила цивільний позов про компенсацію майже 784 тис. грн моральної і матеріальної шкоди.

Також суд допитав першого з десятьох свідків від обвинувачення. Ним був мешканець сусіднього будинку, який помітив зі своєї лоджії, що у дворі лежить чоловік, котрому надають першу домедичну допомогу. Свідок вибіг на подвір’я з’ясувати, що сталось, та подзвонив до поліції.

Інших свідків у цій справі викликатимуть для допиту на наступні засідання, найближче з яких має відбутися наприкінці липня. Під час судового розгляду обвинувачений перебуває під дією запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області