flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарали чоловіка, який обматюкав пасажирів автобуса і поліцейських

07 серпня 2020, 09:12

50 годин громадських робіт призначив Бердичівський міськрайонний суд житомирянину за дрібне хуліганство (стаття 173 КУпАП) та злісну непокору законній вимозі поліцейського (стаття 185 КУпАП).

Розглянувши матеріали від місцевого відділу поліції, суд встановив, що 38-річний чоловік, перебуваючи у міжміському автобусі «М.Подільський-Житомир» на площі Привокзальній у Бердичеві, ображав пасажирів нецензурною лайкою, чим порушив громадський порядок. На неодноразові вимоги правоохоронців припинити протиправні дії не реагував, став розмахувати руками, ображати поліцейських лайкою й погрожувати їм фізичною розправою, чим вчинив злісну непокору законній вимозі працівників поліції під час виконання ними службових обов'язків.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав та пояснив, що в автобусі спочатку посварився із братом з приводу отриманих коштів за роботу. А коли працівники поліції вивели його з автобуса, він став конфліктувати і з ними, бо знаходився у нетверезому стані, що підтверджується даними медобстеження.

Алкогольне сп’яніння стало обтяжуючою обставиною, на яку зважав суд, призначаючи покарання. Однак враховуючи те, що чоловік не має роботи, покарали його не штрафом, а працею - у вигляді 50 годин громадських робіт.

Протягом 10 днів порушник має право оскаржити винесену постанову у Житомирському апеляційному суді.

Читайте наші новини також у Фейсбуці. 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області