flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крав телефони, гроші й документи – молодика з Бердичева засуджено на 4 роки

06 серпня 2020, 14:41

Не спи у парку – обікрадуть. Без телефона й паспорта у січні цього року залишився громадянин, котрий, будучи напідпитку, вирішив поспати на лавці у парку, що на вулиці Вінницькій. В той самий час там знаходився 23-річний тричі судимий бердичівлянин, у якого виник та негайно був реалізований злочинний умисел із викрадення чужого майна.

Бердичівський міськрайонний суд нещодавно визнав даного парубка винним у скоєнні не лише цієї крадіжки, а й низки інших кримінальних правопорушень. Як було встановлено під час судового розгляду, за кілька днів після випадку у парку він викруткою намагався віджати металопластикове вікно у квартирах по вулиці Садовій і Театральній. Однак, в обох випадках був помічений людьми, котрі перебували в помешканнях, що й завадило довести заплановане до кінця.

У лютому 2020 року молодик поцупив із припаркованої у дворі на вулиці Луппова автівки сабвуфер, набір гайкових ключів, магнітолу і гаманець загальною вартістю 2100 гривень. Коли прийшов додому, то виявив у викраденому гаманці ще й дві банківські картки, які є офіційними документами і які молодик теж привласнив.

У березні підсудний обікрав ще один автомобіль – «Ауді», припаркований у дворі на вулиці Л. Карастоянової. Розбивши вікно передніх дверцях, забрав блокнот і 2 тисячі гривень. А ще того ж місяця ласий до чужого юнак шляхом зловживання довірою знайомого привласнив його телефон, завдавши потерпілому матеріальної шкоди на майже 6 тисяч гривень.

На суді обвинувачений зізнався у скоєнні всіх інкримінованих йому епізодів, зазначив, що розкаюється. Кримінальну відповідальність за злочини, у вчиненні яких його визнано винним, передбачено ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом), ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 185 (незакінчені замахи на крадіжки, вчинені повторно, поєднані із проникненням у житло), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, скоєна повторно, поєднана із проникненням у сховище), ч. 1 ст. 357 (привласнення офіційних документів) та ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно).  

Призначаючи покарання, суд, серед іншого, зважав і на те, що парубок, маючи негативні характеристики за місцем проживання, скоїв ці злочини невдовзі після відбуття попередніх вироків. Тож його виправлення та перевиховання неможливі без ізоляції від суспільства. І лише молодий вік, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів «врятували» юнака від максимального терміну ув’язнення – він отримав 4 роки і 2 місяці позбавлення волі. Крім того, має сплатити одному з потерпілих 5774 гривні завданої матеріальної та 1000 гривень моральної шкоди.

Протягом 30-ти днів вирок може бути оскаржений у Житомирському апеляційному суді. До набрання ним законної сили юнак лишатиметься під вартою.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області