flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалюватиме вирок у справі про наїзд «Газелі» на підлітка

29 червня 2022, 16:18

29 червня відбулося останнє засідання у кримінальному провадженні за фактом смертельного наїзду на неповнолітнього юнака із подальшим залишенням його у небезпечному для життя стані.

Події сталися наприкінці грудня 2020 року на центральному ринку Бердичева. Обвинувачення у правопорушеннях, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України, висунуто 45-річному місцевому жителю. Чоловіку ставлять у вину те, що він, керуючи технічно справною «Газеллю», у темну пору доби рухався без світла фар, скоїв наїзд на юнака, котрий лежав на проїзній частині, переніс його до прилавка і залишив без допомоги.

У минулому засіданні під час судових дебатів рідні загиблого вказали, що наполягають на максимальному покаранні. Прокурор просив призначити 5 років 2 місяці ув’язнення і позбавлення водійського посвідчення на 3 роки; адвокат висловив думку про 3 роки позбавлення волі з 1,5-річнім іспитовим строком.

Цього тижня обвинувачений звернувся до суду із останнім словом. Вибачився перед батьками та сестрою загиблого і просив не позбавляти волі, щоб мати змогу й надалі відшкодовувати шкоду. Як уже повідомлялося, за час досудового і судового слідств чоловік добровільно сплатив потерпілим 130 тисяч гривень. У рамках кримінального провадження вони заявили цивільні позови про компенсацію понад 2 млн 700 тис. грн моральної та матеріальної шкоди.

Для прийняття кінцевого рішення у цій справі суд видалився до нарадчої кімнати. Вирок проголосять 01 липня 2022 року.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області