flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бердичівлянку, яку підозрюють у збуті психотропів, суд відправив під варту та визначив розмір застави

10 квітня 2024, 17:23

Бердичівський суд розглянув клопотання слідчого про взяття під варту жінки, яку підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також у збуті особливо небезпечних психотропних речовин та наркотичних засобів, кваліфікуючою ознакою якого є вчинення злочину повторно  (ч. 2 ст. 307 КК України). Суд клопотання задовольнив, обравши для підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів та визначив заставу у розмірі 60 тис. грн. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційній інстанції.

 

Згідно з клопотанням слідчого, 41-річна мешканка Бердичева придбала, а потім двічі упродовж двох тижнів збула іншій особі спочатку особливо небезпечну психотропну речовину PVP, а згодом наркотичний засіб канабіс . У судовому засіданні підозрювана своєї вини не визнала та просила не позбавляти  її волі, натомість обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового  домашнього арешту. Варто зазначити,  що нині у Бердичівському міськрайонному суді розглядається інше кримінальне провадження за обвинуваченням жінки у вчиненні злочинів, пов′язаних з  незаконним обігом наркотиків.

 

Довідково: ч. 2 ст. 307 КК України - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно, - караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

     Пресслужба суду