flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 томів доказів: у резонансній «паливній» справі суд долучив до матеріалів письмові докази обвинувачення

05 квітня 2024, 10:30

4-го квітня у Бердичівському міськрайонному суді продовжено судовий розгляд кримінального провадження щодо двох посадовців Бердичівської міської ради та керівника комунального підприємства, яких обвинувачено  у розтраті понад 80 тонн пального з матеріального резерву Бердичівської громади. Суд долучив до матеріалів  справи надані стороною обвинувачення  письмові докази загальним об′ємом 15 томів, при цьому вказав на недоліки та  надав час прокурору для їх усунення, а учасникам справи  - для ознайомлення з реєстром доказів та самими матеріалами справи  до 14:30 25-го квітня.

Письмові докази сторони обвинувачення загальним об′ємом 15 томів та реєстр цих документів надійшли до суду  через  канцелярію  у день судового засідання. Головуюча вказала прокурору на низку недоліків, серед яких розбіжності між реєстром та  поданими доказами, неточності у датах та нумерації тощо. Колегія суддів. заслухавши думку учасників, ухвалила долучити до матеріалів справи надані письмові  докази та доручила прокурору усунути зазначені недоліки до наступного судового засідання.

Також на клопотання одного з обвинувачених суд ухвалив витребувати в органу прокуратури такий документ як витяг з ЄРДР разом з відомостями, які стали підставою для  реєстрації кримінального  провадження.

Нагадаємо, першого заступника та заступника бердичівського міського голови, а також керівника комунального підприємства обвинувачено у привласненні, розтраті або заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 ККУ). Одного з посадовців також обвинувачено у зловживанні владою або службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам чи громадським інтересам (ч. 1 ст. 364 ККУ).  Провадження щодо обвинуваченого К. було зупинене у зв′язку з військовою мобілізацією до звільнення його з лав ЗСУ. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/161/23.

 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

    Пресслужба суду