flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд узяв під варту бердичівлянина, якого підозрюють у вбивстві матері

02 квітня 2024, 15:10

Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без внесення застави щодо підозрюваного в умисному убивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Таким чином суддя повністю задовольнила клопотання слідчого.

51-річного бердичівлянина підозрюють у тому, що він убив свою матір. Відповідно до клопотання, особливо тяжкий злочин чоловік скоїв у будинку, де вони спільно проживали. Між родичами виникла сварка, у ході якої син лопатою (гострим краєм металевої частини) наніс матері, яка лежала на підлозі, численні удари по голові та тулубу, що призвело до смертельної крововтрати.

При обранні запобіжного заходу слідчою суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України. Ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 днів у апеляційній інстанції. 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

   Пресслужба суду