flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дев′ять років позбавлення волі з конфіскацією майна: суд ухвалив вирок наркозакладчику

01 квітня 2024, 16:29

Бердичівський суд ухвалив вирок, яким визнав 27-річного житомирянина винним у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307 КК України). Обвинуваченому призначено покарання у вигляді дев′яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом  30 днів.

Відповідно до вироку, обвинувачений С., усвідомлюючи протиправність своїх дій, вирішив збагатитися завдяки незаконному розповсюдженню наркотиків. Для цього він вступив у злочинну змову з іншою особою та погодився на роль кур′єра та розповсюджувача так званих закладок. Згодом він отримав пакунок, у якому не менше 100 згортків з особливо небезпечною психотропною речовиною PVP та 73 згортки з амфетаміном, які він добровільно видав працівникам поліції під час особистого огляду. У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, заперечивши, що мав намір розповсюджувати наркотики. При цьому спеціальна медкомісія встановила, що він не є наркозалежним.

Призначаючи вид та міру покарання, суд врахував, що обвинувачений раніше судимий, скоїв особливо тяжкий злочин, не працює, не одружений. Обставин,  які пом′якшують або обтяжують покарання, суд не встановив. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/3805/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

   Пресслужба суду